Aardzwam & Zo 

From waste tot taste
Wij kweken heerlijke en gezonde oesterzwammen met gebruik van reststromen van andere bedrijven: koffiedik van de plaatselijke restaurants, vliesjes van een koffiebranderij, leegstaande vochtige kelders.

Lokaal
In tegenstelling tot veel voedsel, maken onze oesterzwammen weinig kilometers, onze afnemers bevinden zich op loopafstand, voor het vervoer gebruiken wij een handkar(die ook achter een fiets gebruikt kan worden).

Circulair
Na de oogst is het koffiedik doorgroeit met schimmel, een prima compost voor de tuin en ook een katalysator voor het composteringsproces. We geven de verrijkte reststromen weer terug als voeding voor de bodem. Kortom, afval wordt verminderd, de mens wordt gevoed, er wordt weinig fossiele energie gebruikt en ook de aarde wordt weer gevoed.

Jolande Vermaas

Jolande Vermaas

Oesterzwammenkweker

Kremerstraat 25
4611 TP Bergen op Zoom

06-12051272

Meer weten?

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap