Hoe FRIS is jouw strand?!

HOE FRIS IS JOUW STRAND?! Opschoonactie van de Binnenschelde, het strand en de boulevard.

Help mee de Binnenschelde schoon te maken tijdens Hoe Fris is jouw strand?! op zondag 29 september. Pak een prikstok om zwerfafval van het strand en de boulevard te halen, of spring op een sup board om het water plasticvrij te maken. De opschoonactie van de Binnenschelde wordt georganiseerd door Marlies van Lier van FRIS Presentaties en Ron Geertse van Sup Surfari.
Een opschoonactie op en om het water was er nog niet geweest. Ron was meteen enthousiast toen Marlies hem vroeg hier aan mee te werken. Op een sup board paddle je langs de waterkant en zo haal je alles uit het water wat er niet in thuis hoort. Daarnaast kan je natuurlijk ook het strand en de boulevard op om al het zwerfafval op te ruimen.

Een extra World Clean-up Day
Marlies en Ron haken aan bij de World Clean-up Day van 21 september maar dan een weekje later. Zij vinden dat je vaker dan 1 dag per jaar de handen uit de mouwen kunt steken. Dus iedereen die het leuk vindt kan op zondag 29 september het water op gaan en de natuur een handje helpen.
Er is ook plek voor duurzame ondernemers die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een betere en schonere leefomgeving. Mocht je zo’n ondernemer zijn of wil je ook met een prikstok het water, strand en boulevard opruimen, dan kan je je aanmelden via de website: www.bozbeach.nl.

Hoe Fris is jouw buurt?!
Hoe Fris is jouw buurt?! van 23 mei 2018 was het eerste opschoon-initiatief van Marlies van Lier. Haar bedrijf FRIS Presentaties staat niet alleen voor een frisse presentaties, maar ook voor een frisse omgeving. Samen met een veertigtal vrijwilligers en het Rangers team van het buurtpreventieteam Muziekbuurt haalde zij op die dag maar liefst 92 kilo zwerfafval op.
Naast een tweede opschoonactie in de binnenstad van Bergen op Zoom was er afgelopen Moederdag een mooie samenwerking met Stadsboerderij de Kleine Kievit en Boswachter Wout Romijnders. Onder begeleiding van Wout trokken de vrijwilligers door het bos van Zoomland en daarna was er een lunch op de boerderij. Zo trekt de opschoonkaravaan van de wijk naar de stad en van het bos nu naar het strand.

  • Hoe FRIS is jouw strand?!
    Wanneer: Zondag 29 september
    Tijd: 14:00 uur verzamelen bij het Strandhuys –  De Boulevard 55, 4617 HB,  Bergen op Zoom
    Na een kop koffie gaan we iedereen voorzien van materiaal zoals handschoenen, prikstokken en vuilniszakken. De dag duurt ongeveer tot 17:00uur.
    Aanmelden (ivm materiaal) op www.bozbeach.nl

Initiatiefnemer:

Dit project draagt bij aan:

   

X
Copy link
Powered by Social Snap