De oesterzwammen van Aardzwam&Zo staan op de Brabantse Schijf van Vijf !

In de catacomben van de binnenstad van Bergen op Zoom groeien heerlijke, voedzame oesterzwammen.

Koffiedik van Kaldi, Brasserie Bernard en Brownies en Downies vormt de voedingsbodem voor deze paddenstoelen. Voor de luchtigheid worden nog koffievliesjes toegevoegd. Dit is ook een afvalproduct, dat vrijkomt bij het branden van koffiebonen. De kelders zijn vochtig, hierdoor worden zij niet gebruikt. Maar ze zijn perfect voor de zwammen. Meerdere reststromen worden gebruikt om nieuw voedsel te maken.

Als er 3 keer is geoogst, dan blijft er nog een zeer goede paddenstoelencompost over. Het organisch gehalte hiervan is erg hoog en de schimmel van de oesterzwam is zeer lekker voor regenwormen, die op hun beurt de bodem goed los maken.

De CO2 footprint van Aardzwam&Zo is zeer klein doordat alles handwerk is en lokaal, binnen een straal van 5 km. Wij leveren een bijdrage aan de circulaire stad. Koffiedik → Oesterzwammen→ Compost. Voordat de resterende voedingsbodem als compost gebruikt wordt, kunnen hieruit ook nog enzymen gewonnen worden.

Op deze wijze willen wij ons inzetten voor een gezonde wereld voor onze kinderen en kleinkinderen.

Aardzwam&Zo

Kremerstraat 33

4611 TP Bergen op Zoom

06-12051272

FB Aardzwam&Zo

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap