Wat zijn SDG’s?

Wat zijn de SDG’s?

SDG is een afkorting voor sustainable development goals, ook wel de duurzame ontwikkelingsdoelen. Er zijn in totaal zeventien doelen gesteld om de wereld tot een nog betere plek te maken in 2030. Er zijn doelen over gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater.

Maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Je kunt meer lezen over de doelen op de website van SDGNederland.

Wereldwijde ontwikkelingsdoelen

In 2000 bedachten de Verenigde Naties voor het eerst ontwikkelingsdoelen voor de hele wereld. Deze doelen moesten ervoor zorgen dat in 2015 minder armoede, honger, kinder- en moedersterfte en ziektes zoals malaria en aids zijn.

Ook moesten deze doelen zorgen voor gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen en het milieu beschermen. Door de doelen te stellen is er veel veranderd, maar zijn we er nog niet. Daarom hebben de Verenigde Naties nieuwe doelen opgesteld. De zogenaamde SDG’s.

Doelen Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom werken we ook aan deze doelen. Op dit platform kun je zien welke projecten in Bergen op Zoom bijdragen aan de SDG’s, wie aan welk doel werkt en hoe jij kunt bijdragen.

Want ook al lijkt het misschien niet zo; de doelen gaan ook over jou. Door jouw keuzes en acties kan ook jij bijdragen aan het behalen van de SDG’s. Velen gingen je al voor. Laat je hier inspireren en doe mee.

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap