Voor sportverenigingen zijn duurzaamheidsmaatregelen een belangrijk middel om de kosten op energie te verlagen en daarmee de exploitatie te verbeteren en om een positieve bijdrage te leveren aan het verminderen van co2 uitstoot. Omdat verenigingen meestal niet genoeg financiƫle middelen hebben om te investeren in duurzaamheidsmaatregelen, heeft de Rijksoverheid de BoSa-subsidie in het leven geroepen.

BoSa subsidie staat voor “Bouw en onderhoud Sportaccommodaties (BoSa). Het heeft als doel het stimuleren van de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties. Een aanvullend onderdeel van deze regeling is energiebesparing. Hiermee wordt investeren in energiebesparing en duurzame energieopwekking extra aangespoord. Wanneer je als vereniging maatregelen neemt om de toegankelijkheid en/of duurzaamheid te verbeteren, kan een maximale subsidie worden gegeven van 35% van de kosten. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Sharing is caring
Heeft u als sportvereniging gebruik gemaakt van deze regeling en wilt u laten zien aan andere verenigingen hoe dit is gegaan en tot welk resultaat het heeft geleid? Laat een reactie achter op de site en vertel het verhaal!

Ook verduurzamen?
De aanvraag kan via het Rijk; meer informatie hier.

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap