In een zonovergoten Franse Tuin van het Markiezenhof werd woensdag 22 mei de Groene Pluim uitgereikt aan P. Jansen Installatietechniek. Uit handen van wethouder Andrew Harijgens en voorzitter van Stichting de Groene Pluim, Peter van den Eijnden, ontving Piet Jansen de speld voor de inzet van zijn bedrijf voor een duurzame wereld en sociale bedrijfsvoering. “Een bedrijf dat in het hart staat van de energie-transitie”, aldus Van Den Eijnden.

Het bedrijf adviseert over verwarming en koeling van huizen en gebouwen, op een duurzame en energiezuinige manier. Piet Jansen: “Ons bedrijf is al 90 jaar oud. Toen we begonnen waren er nog kolen. We hebben de transitie meegemaakt naar stadsgas en van stadsgas naar aardgas. En nu? Naar waterstof? Of Kernenergie? Het maakt het vak boeiend en dan is het natuurlijk extra leuk dat je een prijs wint met iets dat je graag doet!”

Landelijk is het de 12e Groene Pluim die wordt uitgereikt, en het vierde bedrijf in Bergen op Zoom. Iets waar de gemeente volgens voorzitter Van Den Eijnden trots op mag zijn. De stichting is verbonden aan ondernemersvereniging VNO-NCW om duurzame bedrijven een schouderklopje te geven. Iedereen kan zichzelf aanmelden of een bedrijf voordragen via www.degroenepluim.nl. De bedrijven worden beoordeelt op de criteria eerlijk werk, verantwoorde productie, klimaatactie en partnerschap. Dit zijn 4 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (ook wel SDG’s) van de VN.

Meer weten over de groene Pluim? Lees meer !

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap