HOE FRIS IS JOUW STRAND?!

Opschoonactie van de Binnenschelde, het strand en de boulevard

Op zondag 29 september werd de opruimactie BozBeach aan de Bergse plaat in Bergen op Zoom gehouden.  Het weer zat niet mee, maar het gevoel van samen aanpakken zat er goed in.

De opschoonactie van de Binnenschelde werd georganiseerd door Marlies van Lier, FRIS presentaties en Ron Geertse van SUPSurfari,  zij haakten aan bij de World Clean-up Day van 21 september maar dan een weekje later. Zij vinden dat je vaker dan 1 dag per jaar de handen uit de mouwen kunt steken.

Met een prikstok werd het zwerfafval van het strand en de boulevard afgehaald, of ging men spring op een sup board om het water plasticvrij te maken. Een opschoonactie op en om het water was er nog niet geweest. Ron was meteen enthousiast toen Marlies hem vroeg hier aan mee te werken. Op een sup board paddle je langs de waterkant en zo haal je alles uit het water wat er niet in thuis hoort. Daarnaast kan je natuurlijk ook het strand en de boulevard op om al het zwerfafval op te ruimen.

Hoe Fris is jouw buurt?!
Hoe Fris is jouw buurt?! van 23 mei 2018 was het eerste opschoon-initiatief van Marlies van Lier. Haar bedrijf FRIS Presentaties staat niet alleen voor een frisse presentaties, maar ook voor een frisse omgeving. Samen met een veertigtal vrijwilligers en het Rangers team van het buurtpreventieteam Muziekbuurt haalde zij op die dag maar liefst 92 kilo zwerfafval op.
Naast een tweede opschoonactie in de binnenstad van Bergen op Zoom was er afgelopen Moederdag een mooie samenwerking met Stadsboerderij de Kleine Kievit en Boswachter Wout Romijnders. Onder begeleiding van Wout trokken de vrijwilligers door het bos van Zoomland en daarna was er een lunch op de boerderij. Zo trekt de opschoonkaravaan van de wijk naar de stad en van het bos nu naar het strand.

Bekijk hier het nieuwsitem van ZuidWestTV

 

  • Hoe FRIS is jouw strand?!
        Wanneer: Zondag 29 september
X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap