Met het zetten van de handtekeningen van onder meer wethouder Andrew Harijgens (duurzaamheid) en de bekrachtiging van minister Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) traden weer 16 nieuwe organisaties toe tot het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). De gemeente Bergen op Zoom belooft daarmee extra doelen op te stellen om zoveel mogelijk duurzaam, circulair en sociaal te gaan inkopen en aanbesteden. Over een half jaar moet er een actieplan liggen waarin die doelen worden beschreven. Andrew Harijgens:Als lokale overheid zijn wij de belangrijkste motor achter duurzame innovaties en de circulaire economie. Wij kunnen via inkoop en vergunningverlening voorwaarden stellen waarmee we echt het verschil maken. Daarom ben ik zo blij dat ik namens onze gemeente dit waardevolle manifest heb mogen ondertekenen. Dit past uitstekend bij de duurzaamheidsambities van dit college.

wethouder Harijgens met minister Van Veldhoven

Tijdens de Nationale Conferentie Circulair Inkopen in Den Haag was de minister aanwezig voor het tekenmoment. Minister Van Veldhoven prees de gemeenten die zich hebben aangesloten: “Wij kunnen vanuit het Rijk wel intenties uitspreken, maar uiteindelijk zijn jullie degene die het moeten doen”, benadrukte ze. Ook eurocommissaris Frans Timmermans sprak de volle congreszaal toe en onderstreepte dat het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs alleen mogelijk is, als we de economie omvormen naar een circulaire economie.

 

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap