Op 25 februari 2020 heeft burgemeester Frank Petter voor de 2e keer de biobest Trofee uitgereikt. Het doel van deze prijs: vastenavendbouwclubs binnen de gemeente Bergen op Zoom stimuleren om duurzaam en milieubewust te bouwen aan hun creaties. De trofee is gewonnen door bouwclub WIJ.

De biobest trofee moedigt aan om op een andere manier naar het bouwen van een vastenavendcreatie te kijken. Gemeente Bergen op Zoom stimuleert de Biobased Economy, een economie die niet meer op fossiele grondstoffen zoals olie draait maar gebaseerd is op groene grondstoffen. Vastenavend leent zich daar goed voor en de prachtige creaties van de Bergse bouwclubs bieden een mooi podium om een vertaalslag te maken naar meer milieuvriendelijke en biobased materialen.

“Dat stimuleren we graag via de BioBest Trofee. Deze trofee en het bijbehorend geldbedrag van € 111,11 kennen we toe aan een optochtdeelnemer die op vernieuwende en originele wijze gebruikt maakt van duurzame en/of biobased grondstoffen/materialen”, aldus burgemeester Frank Petter.

Voor de BioBest Trofee 2020 hebben zich 6 bouwclubs aangemeld. De jury – bestaande uit juryvoorzitter Han Verbeem (mede-initiatiefnemer van deze prijs), Huub Looze (materialenexpert biobased, Center of Expertise Biobased Economy) en Dietmar Lemmens (projectmanager Biobased Economy gemeente Bergen op Zoom) -, heeft de creaties van de 6 clubs bekeken en per club een jurybezoek afgelegd. “Wat een mooie initiatieven zijn er dit jaar ook weer ondernomen door de clubs om meer duurzaam en biobased te bouwen. De winnnende bouwclub steekt samen met partners als de Green Chemistry Campus veel tijd en moeite in de zoektocht naar nieuwe materialen. Die onderzoekende instelling heeft de jury over de streep getrokken.”, aldus de jury.

 

 

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap