Als je eigenaar bent van een monument, ben je natuurlijk blij met het bijzondere ontwerp en de authentieke details. Maar de luxe en het comfort in huis stammen vaak ook nog uit de tijd dat de woning gebouwd is. Vaak merk je dit aan een hoge energierekening en heb je last van kou, tocht of vocht in je woning. Natuurlijk ga je dan kijken naar manieren om het energieverbruik te verlagen en je wooncomfort te verhogen. Vaak begint dit met het goed isoleren van je huis. Maar welke stappen volgen daarna? Vaak zijn duurzame opties zoals het leggen van vloerverwarming niet toegestaan en moet je werken met wat er op dat moment is.

 

Deze duurzame stappen kun je zetten als eigenaar

Wat is er dan wel mogelijk bij jouw monument en welke besparing levert het op? Dat is een goede vraag! Het kan als eigenaar van een monument lastig zijn om te ontdekken wat er haalbaar en redelijk is binnen het budget. Tenslotte komen er soms hoge kosten kijken bij het verbouwen of verduurzamen van een monument. Bovendien staat de bouwbranche onder druk. Een kostenplaatje van een onafhankelijke calculator kan dan helpen – ook bij het opvragen van offertes. De Groene Grachten biedt samen met het Nationaal Restauratiefonds daarom een handige tool aan.

 

Doe een gratis online Zelfscan Duurzaam Monument

Sinds kort kun je een gratis online Zelfscan Duurzaam Monument doen. Dit geeft je inzicht in de duurzame mogelijkheden voor jouw monument. Het geeft gelijk een goed overzicht van de kosten, besparing en milieu-impact. Bovendien laat het meteen zien welke regelingen en subsidies je kunt aanspreken voor het verbouwen en verduurzamen van je monument. Vaak levert het verduurzamen niet alleen een lagere energierekening op, maar merk je ook gelijk een verschil in wooncomfort. Bekijk ook eens ervaringsverhalen van andere eigenaren op de website van de Groene Menukaart.

De Zelfscan Duurzaam Monument is ontwikkeld door het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten en gebaseerd op de informatie uit De Groene Menukaart. Ben je benieuwd hoe je jouw monument zou kunnen verduurzamen?  Ga meteen met de Zelfscan Duurzaam Monument aan de slag.

 

 

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap