Wie of wat is de RES?

Zoals je misschien weet, is in het landelijke Klimaatakkoord afgesproken dat we in Nederland in 2030 onze CO2-uitstoot met minstens 49% moeten verlagen. Hoe we dit gaan bereiken? Dat wordt op dit moment bekeken in 30 energieregio’s in Nederland. Elke regio onderzoekt waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land opgewekt kan worden. Ook worden duurzame warmtebronnen als alternatief voor aardgas onderzocht.

Dit wordt allemaal beschreven in de Regionale Energiestrategie (RES). Dit is een document waarin staat hoe we als regio de komende tijd duurzame energie gaan opwekken. Elke gemeente, provincie en ook waterschap schrijft op dit moment binnen zijn eigen regio samen aan een Regionale Energiestrategie (RES). 

 

Plannen uit de RES kunnen worden aangepast

De eerste versie van dit plan voor West-Brabant (RES 1.0) is inmiddels af. De RES is geen vaststaand document. De regio bekijkt het document elke twee jaar opnieuw. Gaat de uitvoering zoals gepland, moet er worden bijgestuurd of moeten er nieuwe projecten worden opgenomen? Dan wordt er een nieuwe RES gemaakt. Zo ontstaan er telkens nieuwe versies die meebewegen met nieuwe maatschappelijke of technologische ontwikkelingen. 

 

Hoe gaat het met de RES West-Brabant?

Bergen op Zoom schrijft aan de RES mee in de energieregio West-Brabant. Maar wat wordt er precies beschreven in de RES? Welke gevolgen heeft het mogelijk voor de regio? En hoe zijn de plannen tot stand gekomen? Dat wil je als inwoner natuurlijk graag weten. Daarom is er op 10 februari een webinar van de RES West-Brabant. Met het webinar ‘Zon, wind en warmte in West-Brabant’ geeft RES West-Brabant meer informatie over het opwekken en inzetten van duurzame energie in de regio. 

Experts nemen jou mee in de plannen en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in onze regio. Je komt meer te weten over de omslag naar een duurzame energievoorziening en worden de plannen, het proces en gemaakte keuzes voor duurzame energie in de regio West-Brabant toegelicht.

 

Schrijf je in voor de webinar

Meld je meteen aan voor het gratis webinar. Wij sturen jou de link om mee te kijken kort voor de uitzending begint.

Het webinar zenden we live uit via YouTube en tijdens de uitzending kun je via de chat vragen stellen.

Wil je voor het webinar al meer te weten komen, neem dan een kijkje op de website: www.energieregiowb.nl

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap