Misschien heb je al gezien dat het NK tegelwippen is gestart? In heel Nederland worden tuinen nog groener! Dat is fijn, want hierdoor loopt water beter weg en zijn we beter bestand tegen het veranderende klimaat.

Maar hoe ga je precies met het vergroenen van de tuin aan de slag? Welke plantjes zijn hiervoor geschikt? Daarmee helpt de Stichting Steenbreek je op weg. In dit artikel ‘DIY tuintips’ van Stichting Steenbreek krijg je bijvoorbeeld al heel praktische tuintips.

Zo kun je bij een make-over van je tuin of gevel het best kiezen voor vaste planten. Deze zijn vaak in de aanschaf iets duurder, maar je hebt er langer plezier van. Zie je op tegen het onderhoud of heb je geen groene vingers? Steenbreek heeft een speciaal document over mooie en makkelijke planten. Ook in ons artikel ‘Maak je eigen geveltuin’ lees je meer over hoe je het best tegels kunt verwijderen om je eigen geveltuin te maken. 

Zet jouw eigen actie op met Stichting Steenbreek

Ben je op zoek naar meer tips? De gemeente Bergen op Zoom is aangesloten bij de Stichting Steenbreek. Dit betekent dat we toegang hebben tot een schat aan kennis en promotiemateriaal om een actie steenbreek op te zetten.

Dit is een hele fijne activiteit om met je buurt op te pakken. Wil jij in de buurt aan de slag met geveltuintjes maken?  Meedoen met het NK- tegelwippen? Samen een boomtuin aanleggen? En kun je wel wat mooie foto’s, kennis en inspiratie gebruiken? 

Voel je vooral vrij om contact op te nemen! Stuur een mail naar: a.bijker@bergenopzoom.nl met wat je nodig hebt en ontvang toegang tot de beeldbank of kennisbank van Stichting Steenbreek.  

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap