Vrijdagochtend 25 juni 2021 openden wethouders Petra Koenders en Barry Jacobs samen met Wim van den Bergh (voorzitter Stichting Energietransitie Bergen op Zoom), Piet Hagenaars (Installatiebedrijf Piet Jansen), Peter van den Eijnden (voorzitter van de Groene Pluim) en andere belanghebbenden de zonnecentrale op het Eventumgebouw. Dit is de tweede zonnecentrale in Bergen op Zoom.

opening zonnecentraleEen tijd geleden stelde de gemeente het dak van het Eventum beschikbaar voor de installatie van een zonnedak. Inmiddels is deze al een maand operationeel en was vrijdag 25 juni de officiële opening. Inwoners die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen en uit de postcoderoosregeling: 4661, 4612, 4613, 4614 en 4664 komen, konden zich aanmelden. Er zijn nog grote toekomstplannen. Wethouder Petra Koenders: ”We willen graag in de toekomst het dak nog verder uitbreiden. Daarom vraag ik alle belangstellenden om je alvast te laten informeren bij de Energiecoöperatie Bergen op Zoom.” Kijk op www.ec-boz.nl voor meer informatie over de zonnecentrale of om je te laten informeren over de mogelijkheden.

Naast de opening was dit ook het moment dat het stokje werd overgedragen aan de bedrijven van de Groene Pluim. Zij gaan hier verder met het project “Zon op bedrijfsdaken”. Petra Koenders roept alle bedrijven op om ook te kijken naar “Zon op Bedrijfsdaken”. Met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ kan met grote oppervlaktes veel groene stroom worden opgewekt voor Bergen op Zoom. Neem voor meer informatie contact op via www.degroenepluim.nl.

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap