Energie besparen in je huis is voor veel mensen geen overbodige luxe! In tijden van hoge energieprijzen zoeken veel mensen naar een oplossing. In Bergen op Zoom gaat daarom vanaf december een campagne van start die bewoners daarbij helpt. Zo kan iedereen straks een cadeaubon aanvragen van 60 euro, voor producten waarmee je energie bespaart. Via de website van het Regionaal Energieloket vraag je de bon aan. Daarna kun je in de webshop of de bouwmarkt, de bon besteden aan bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips en andere producten. De campagne duurt tot juni 2022 en wordt georganiseerd door de gemeente, Stichting Stadlander, Stichting Energietransitie Bergen op Zoom, en het Regionaal energieloket. Iedereen kan meedoen: Zowel huurders als woningeigenaren.

Huurders
Vorig jaar waren er in de gemeente ook energie- bespaar acties. Deze waren een groot succes: wel 20% van alle woningeigenaren deed mee! Vanaf dit jaar kunnen ook huurders van het voordeel gebruik maken. Op 2 december wordt de eerste online informatie- avond georganiseerd. Daarin krijgen mensen tips over energie besparen en vanaf dat moment kan iedereen ook de cadeaubon aanvragen. Huurders worden hiervoor uitgenodigd per brief maar kunnen zich nu al aanmelden via deze link.

VVE’s
Ook vanaf begin december wordt het loket geopend voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Verduurzamen met je VVE is vaak lastiger dan voor andere woningeigenaren. Want hoe krijg je iedereen mee? En waar doe je samen goed aan? Daarom worden er speciale webinars georganiseerd en krijgen VVE’s advies op maat. Ook komen er grootschalige inkoopacties voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Zo kunnen VVE’s met korting energie gaan opwekken of hun woningen isoleren.

De komende tijd zullen er nog veel meer acties gaan beginnen, zoals ook de collectieve inkoopacties voor woningeigenaren. Houd deze site, je brievenbus of social media dus in de gaten!

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap