Op woensdag 13 april 2022  organiseerden gemeente Bergen op Zoom, Natuurpodium en Stadlander een Bijendag. Scholieren van RSG ’t Rijks en de Montessorischool zijn aan de slag gegaan met verschillende insectenhotels en werkstukken die daar tentoongesteld werden. Dit alles in het belang van het verbeteren van het leefgebied van de bij en natuurlijk alle andere insecten. 

Op locatie Bolwerk, ter hoogte van ’t Rijks, waren er woensdagmiddag diverse activiteiten gepland die allemaal in teken stonden van het verbeteren van de leefomgeving van de bij. Zo waren er gratis planten en bloembollen om mee te nemen, konden kinderen zelf bloembommetjes maken, waren ook diverse bijenhouders aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Voor een potje honing kon je natuurlijk ook bij ze terecht.

Wethouder Koenders met leerlingen van 't rijks en montessorischool

Leerlingen met wethouder Koenders

Wethouder Petra Koenders opende de middag officieel: ”Tijdens dit soort initiatieven is goed te zijn hoe belangrijk Natuurpodium is voor de betrokkenheid van de scholen. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van deze tijd en van onze toekomstvisie, vandaar dat we dit soort acties graag ondersteunen en aanmoedigen. Daarnaast is het mooi om te zien dat techniek en ons klimaat ge

koppeld worden. Met behulp van het Technasium van ’t Rijks zijn de mooie instectenhotels gebouwd. Een mooie middag waar inwoners, scholieren en organisaties samen stilgestaan hebben bij het belang van onze omgeving en klimaat.”

Ook Marco Bakx, programma directeur Duurzaamheid van Stadlander, was deze dag aanwezig en nam samen met Petra een kijkje langs alle tafels. “Mooi om te zien hoe kinderen en jongeren aan de slag zijn gegaan met dit thema. We vinden het bij Stadlander belangrijk dat ook de volgende generaties kunnen genieten van een leefbare woonomgeving. Daarom moeten we met samen goed voor onze omgeving zorgen. Dat doen we als organisaties, maar ook samen met scholen en bewoners uit de wijk.”

Tot slot heeft de gemeente, in het kader van vergroenen van de wijk, ter hoogte van Avondvrede een bloemenveld gemaakt. De scholieren hebben hier samen met Oekraïense kinderen die tijdelijk wonen op de Avondvrede bloemzaadjes ingezaaid. Groen verbindt!

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap