Veel vraag naar energiebesparende installaties en beperkt aanbod zorgt voor langere levertijden

Als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen en de wens tot verduurzaming van de eigen woning is er fors meer vraag naar energiebesparende maatregelen voor woningen. De beschikbaarheid van warmtepompen, isolatie en zonnepanelen is op dit moment beperkt. Installateurs hebben een uitdaging in het vinden van vakbekwaam personeel. Ook werden zij de afgelopen periode geconfronteerd met uitval van medewerkers door corona. De coronapandemie vertraagt de toelevering van warmtepompen, zonnepanelen of deelcomponenten uit o.a. Aziƫ ook aanzienlijk. Desondanks houden woningeigenaren vast aan hun verduurzamingswens.

Een woning in Bergen op Zoom verduurzamen?

In Bergen op Zoom worden woningen door eigenaren en huurders verduurzaamd en is er veel interesse voor oa. warmtepompen en zonnepanelen. Installateurs zetten alle zeilen bij om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit vraagt om een realistische verwachting ten aanzien van de levertijd en installatie.

Maar, laat u echter niet ontmoedigen de verduurzaming van uw woning nu aan te pakken! In samenspraak met uw installateur kunt u de installatie alvast inplannen. Zo kunt u mogelijk aankomende winter al genieten van uw verduurzaamde woning en lagere energiekosten.

Ook vanuit kostenperspectief is verduurzamen interessant:

Mede door de hoge energieprijzen geldt dat de terugverdientijden van energiebesparende installaties steeds korter worden. Zo is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp met huidige subsidie en gasprijs in sommige gevallen onder de 4 jaar gezakt, waar die vorige jaar nog 10+ jaar bedroeg. De gemeente heeft op dit moment geen eigen subsidies beschikbaar voor zonnepanelen of isolatie. Subsidiemogelijkheden zijn er echter wel: Informatie over alle landelijke subsidiemogelijkheden kunt u vinden op de website van het Regionaal Energieloket.

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap