Op woensdag 8 mei is er in de wijk Noorgeest een NK tegelwip actie. In samenwerking tussen bewoners, de buurtcommissie Noordgeest, het Natuurpodium én de gemeente wordt de aanzet gegeven tot het vergroenen van de wijk.

De gemeente Bergen op Zoom doet voor het eerste jaar mee aan het NK tegelwippen en deze actie is een mooie aanzet voor bewoners om zelf ook aan de slag te gaan met het ‘wippen’ van tegels. Zo kan rond de eigen woning een geveltuintje aangelegd worden of de ‘versteende’ achtertuin vergroenen. De steen eruit, groen erin! Want wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt de wijk meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

De actie vindt vanaf 12:00 plaats op het plein voor supermarkt Dirk van den Broek. Daar wordt de boomspiegel ontdaan van bestrating en aangeplant met lavendel. Zo wordt het aangezicht van het plein mooier en een voorbeeld gegeven hoe er binnen een versteende omgeving aandacht kan zijn voor klimaatadaptatie en biodiversiteit. De gemeente neemt de gewipte tegels met ‘de tegeltaxi’ mee. Zorg wel dat je bij het inleveren van je tegels een voor-en-na foto kan laten zien. Daarbij maakt het Natuurpodium er een extra mooie middag van! Zij organiseren een workshop én er kan in ruil voor een tegel een plantje gehaald worden:

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap