Vandaag deed basisschool de Octopus in Bergen op Zoom ook mee aan het NK tegelwippen. Kinderen én wijkbewoners stonden samen stil bij het belang van het vergroenen van hun wijk.

Het natuurpodium verzorgde een workshop en lunch voor leerlingen van basisschool de Octopus. De leerlingen mochten een duurzaam en klimaatadaptief schoolplein ontwerpen. Het beste idee kon rekenen op een prijs die ter plaatse door wethouder Hans Peter Verroen uitgereikt werd. De leerlingen hebben ook geholpen de wijk te vergroenen. Zij hebben de rotonde voor de school, op de Paulus Buyslaan voorzien van plantjes. Zo werden er weer wat tegels ingeruild voor groen.

Bewoners van de wijk konden een tegel inruilen voor een plantje. De plantjes zijn gesponsord door woningcorporatie Stadlander. De ingeleverde tegels werden op pallets verzameld die door de tegeltaxi van de gemeente Bergen op Zoom opgehaald werden. Meerdere professionele organisaties waren aanwezig om de wijkbewoners te informeren over bomen, het klimaat, tuin en beplantingen. Er was zelfs een imker aanwezig voor uitleg over bijen en hun belangrijke rol in het ecosysteem.

Wethouder Hans Peter Verroen ging ook in gesprek met medewerkers van deelnemende organisaties. Door alle enthousiaste kinderen is het gesprek soms wat lastig te verstaan, maar het geeft ook wel weer hoe leuk deze middag was:

 

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap