Op woensdag 30 november vond bij Stichting La Pucelle het mini symposium “Niemand in de kou” plaats. Hierbij sloten ruim dertig vertegenwoordigers van lokale organisaties uit Bergen op Zoom aan die zich over armoede en de stijgende energie kosten voor inwoners zorgen maken.

Gedurende het symposium werden in een ‘handen-uit-de-mouwen’ setting ideeën uitgewisseld over welke bijdrage organisaties nu en later aan inwoners kunnen bieden die door de stijgende energiekosten in financiële problemen (dreigen te) komen.

Er is de gemeenschappelijke ambitie uitgesproken om voor de onderwerpen energiekosten en armoede een actieteam te starten. Veel organisaties, zoals Stadlander, Wijzijn TraverseGroep, de Bergse Actieve Senioren, de Ontmoetingskerk, Stichting Energietransitie Bergen op Zoom, SamenDoen en Schuldhulpmaatje hebben hiervoor een commitment-cheque ondertekend. Deze werd eveneens door de wethouders Dominique Hopmans en Hans Peter Verroen namens de gemeente Bergen op Zoom van een handtekening voorzien.

Een mooie start van een project waarin de deelnemende organisaties de inwoner van Bergen op Zoom centraal zetten.

Fotograaf: Christian Keijsers Fotografie 

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap