Bloemenatelier de Tulp

Bloemenatelier de Tulp is een bloemenwinkel in Bergen op Zoom, die zich richt op de particuliere en zakelijke markt. Vanuit de roots van eigenaresse Caroline Hopmans, is het respect voor “alles wat groeit en bloeit” door hard werken omgezet in de titel  “gecertificeerd duurzaam bloemist”  die het Gouden Keurmerk mag voeren. Iets waar wij bijzonder trots op zijn!

Waar letten we op bij duurzame bedrijfsvoering? 

Denk bij duurzame bedrijfsvoering aan gescheiden afvalstromen, registratie van gas- water- en licht verbruik, werken met de goede verpakkingsmaterialen, vervoer en zorg voor de medewerkers. 

duurzaam inkopen

Het inkopen van de bloemen is het belangrijkst voor het behalen van het keurmerk. Die bloemen moeten voor minstens 50% gekocht worden bij kwekers die ook een certificering hebben. Keurmerken die meetellen zijn: MPS (milieu Productschap Sierteelt) –A en EKO-bloemen. Bloemen met zo’n keurmerk zijn gekweekt zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Jaarlijks zijn er controles (door SGS) om het keurmerk te waarborgen.

Lokaal inkopen

Verder streven we ernaar om zoveel mogelijk bloemen in te kopen van kwekers die in Nederland gevestigd zijn, dit om het transport van de bloemen binnen de perken (van het milieu) te houden.
Op dit moment komt 80% van de gekochte bloemen uit Nederland. Om ons volledige assortiment te behouden is het nog niet mogelijk om alle bloemen in Nederland in te kopen.

Schoolbezoek

Omdat er nog weinig bloemisten duurzaam gecertificeerd zijn ontvangen wij regelmatig klassen van de opleiding Bloemist uit Breda.  Tijdens een rondleiding op ons bedrijf zien ze hoe wij in de praktijk omgaan met duurzaamheid. Voor de leerlingen interessant en inspireren, ook omdat de bloemisten van De Tulp zelf deze opleiding gevolgd hebben.

Caroline Hopmans

Bloemenatelier de Tulp

Halsterseweg 299

4613 AR Bergen op Zoom

Tel.: 0164-235520

www.bloemendetulp.nl

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap