Wijkcommissie Bergse Plaat

De Wijkcommissie De Bergse Plaat werd in 1990 opgericht door een aantal kopers van de eerste lichting woningen op de Bergse Plaat. Daarmee was de wijkcommissie een feit, nog voordat er ook maar een woning was opgeleverd.

Dat gaf als voordeel dat deze vroege wijkcommissie kon meedenken over de wijk, die toen nog volop in ontwikkeling was. Veel onderdelen zijn gaande de rit dan ook bijgesteld op wens van en in overleg met de wijkcommissie. Dat gaat van brievenbussen tot aan een tijdelijke supermarkt, van groenonderhoud tot het zorgen voor een accommodatie etc.

De wijkcommissie kent een zeer groot aantal vrijwilligers die incidenteel of structureel zich inzetten in de commissie of bij de door de commissie georganiseerde activiteiten.

Veel van die activiteiten richten zich op het behouden en verbeteren van een groene en duurzame wijk. Zo is er een werkgroep Zwerfvuil, worden er diverse activiteiten rondom het vergroenen van de wijk georganiseerd, en bijeenkomsten over bijvoorbeeld energietransitie.

Transitievergadering november 2019

Taken van de Wijkcommissie de Bergse Plaat

  • het bestuur van de Wijkcommissie ziet het als haar taak om in samenspraak met de bewoners ervoor te zorgen dat de wijk leefbaar, schoon en veilig blijft en waar het prettig wonen is voor alle bewoners, jong en oud. Dit in samenwerking met bevoegde instanties zoals de Gemeente, het Waterschap, de Woningcorporatie(s) en Maatschappelijke organisaties
  • de Wijkcommissie zet zich in om voorzieningen op peil te houden en waar mogelijk is te verbeteren.
  • de Wijkcommissie verleent waar nodig haar medewerking aan de bewoners om de belangen van hun Wijk, Buurt of Straat te behartigen
  • de Wijkcommissie vergadert met enige regelmaat. Deze vergaderingen zijn openbaar en toegankelijk voor iedere bewoner van deze Wijk. De data van deze vergaderingen worden gepubliceerd op de website bergse-plaat.nl
  • Om deze taken uit te voeren zijn er door de Wijkcommissie een aantal werkgroepen in het leven geroepen, die opereren in opdracht van het bestuur en in samenwerking met externe partijen.

 

Wijkgebouw Ooitas 3, 

Bergen op Zoom

http://www.bergse-plaat.nl

 

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap