Dit kun jij vandaag nog doen!

 

In de gemeente Bergen op Zoom worden steeds meer duurzame initiatieven genomen. Dat is heel fijn! Op dit platform worden al deze initiatieven samengebracht. Je kunt zien, lezen of horen wat er in Bergen op Zoom gedaan wordt en door wie. Ook vind je handige informatie over thema’s als energie en groen.

Wil jij zelf aan de slag in je huis of in je tuin? Wij helpen je graag. Of sluit je aan bij een bestaande groep! Samen maken we Bergen op Zoom steeds duurzamer.

Aan de slag

Maak het simpel. Ga aan de slag in je huis, in je tuin of doe mee met anderen! 

In je huis

 

Wist je dat je met energie besparen bijdraagt aan vier van de duurzame ontwikkelingsdoelen

Energie besparen is enorm belangrijk voor het milieu – maar ook fijn voor je portemonnee. Met kleine aanpassingen in je woning maak je al een grote impact. Bekijk de handige website van Milieu Centraal om zelf aan de slag te gaan.

Er zijn ook energiebesparende projecten bij jou in de buurt. Laat je helpen door een energiecoach. Of doe mee aan een collectieve actie

Rond je huis

 

Het klimaat verandert en dat heeft invloed op ons allemaal. 

In jouw tuin kun je een aantal dingen doen die een positief effect hebben op het milieu. Zo kun je op IVN veel informatie vinden over welke planten bijen en vlinders aantrekken. Ook staat er hoe je vogels helpt. Handig!

Veel van de Duurzame Doeners vinden de natuur en de toekomst belangrijk. Zo zijn er initiatieven om het strand en de binnenstad op te ruimen. Ook Steenbreek kan je helpen met je tuin verduurzamen. Tegel eruit, plantje erin!

In je buurt

 

Er zijn veel Duurzame Doeners in Bergen op Zoom. Bijvoorbeeld Het Oererf: een ecologische woongemeenschap in oprichting. Maar het Stadspodium, Algemene School Oost, De Groene Pluim en heel veel andere enthousiastelingen zijn vertegenwoordigd op het platform. Zo hebben we een mooi overzicht gekregen van verschillende projecten. Natuurlijk zie je in de agenda ook de lokale activiteiten en gebeurtenissen op het gebied van duurzaamheid.
 

Wil jij net als de Duurzame Doeners iets positiefs bijdragen aan de samenleving, toekomst en de natuur? Sluit je dan aan of meld een nieuw initiatief aan via deze website. Wij zorgen dan dat je voortaan te vinden bent op dit platform.

Bekijk bestaande projecten

Bekijk projecten

Doe mee met anderen!

Sluit aan bij anderen!

X