maart 2019

2019do28mar19:3022:00Tegenlicht Meet Up Worsteling van de Groenmens19:30 - 22:00 Binnenstadslab Organisator: Stadspodium

Meer

Evenement details

De aflevering Worsteling van de Groenmens gaat in op ons consumptiegedrag en welke dagelijkse dilemma’s en hoofdbrekens wij kunnen hebben om zo groen mogelijk te leven. Met ons consumptiegedrag zoals het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en vliegen veroorzaken we schade aan het klimaat. Om dit te verminderen is gedragsverandering nodig, maar liever verliezen we daarbij niet al te veel comfort.

De vraag is ook hoe we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk maken. Niet alleen voor de mensen die het kunnen betalen, diegenen die hun boodschappen doen bij de Groene Slager, ecologische designmeubelen kopen of zich een Tesla kunnen veroorloven. De aflevering maakt een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen.

Programma van de Meet-Up

De avond start met het bekijken van de aflevering. Een moderator zal de avond begeleiden. De aanwezigen gaan daarna met elkaar in gesprek aan de hand van prikkelende fragmenten, vragen, stellingen en opdrachten. De avond wordt afgesloten met een borrel in het Binnenstadslab.

Aanmelden

Iedereen is welkom op de Stadspodium avonden. De toegang tot de avonden is gratis.

Aanmelden is niet per sé nodig, maar kan via eventbrite. De link staat bij het evenement op de Facebook pagina van het Stadspodium, of door een e-mail te sturen naar

j-vermaas@home.nl

Tijd

(Donderdag) 19:30 - 22:00

Locatie

Binnenstadslab

Zuivelplein 5

Organisator

Stadspodium

X