Gemeente Bergen op Zoom

De rol van de gemeente 

De gemeente heeft een belangrijke rol in het maken en uitvoeren van duurzaam beleid. Denk bijvoorbeeld aan alle taken in de openbare ruimte; hoe zorgen we dat de stad water goed af kan voeren bij hevige regenval? Waar mogen zonnepanelen of windmolens  komen te staan? En hoe gaan we om met natuur en biodiversiteit?

Gedeeld eigenaarschap

Het uitvoeren van deze taken doen we bijna nooit alleen; altijd zijn er bedrijven, instanties of burgers die een belangrijke rol spelen. Daarom is het belangrijk om samen te werken in gedeeld eigenaarschap. Dat betekent dat een kwestie altijd van meerdere spelers tegelijk is. De oplossing kan nooit door een partij alleen worden geleverd, maar iedereen doet iets. De gemeente speelt hierin vaak een coördinerende of ondersteunende rol.

Platform duurzaam Bergen op Zoom

Met het platform Duurzaam Bergen op Zoom wil de gemeente een podium geven aan al die initiatieven, projecten en activiteiten die er op het gebied van duurzaamheid zijn. Daarin laat zij zelf ook zien wat zij doet, aan welke doelen ze werkt en met wie. Niet alleen als eigenaar, maar als mede-eigenaar naast de inwoners, bedrijven en organisaties die binnen de gemeenschap actief bijdragen aan een toekomstbestendig Bergen op Zoom.

Projecten van gemeente Bergen op Zoom:

Stadskantoor
Jacob Obrechtlaan 4
4611 AR Bergen op Zoom

Meer weten?
www.bergenopzoom.nl

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap