Burgerboerderij Brabantse Wal

Lekker buurten en boeren

Weten wat je eet
Weten waar je boontjes, sla en bloemkool vandaan komen. Dat vinden we allemaal steeds belangrijker. Wie is er niet graag gezond? Toch gaat het karretje in de supermarkt vol, want dat is makkelijk.

Het kan anders
Je eigen groente, fruit, noten, aardappelen van dichtbij huis, vers en lekker van een boerderij die je samen met anderen hebt opgezet. Waar je meehelpt, ziet hoe alles groeit. Waar je samen bepaalt wat er wordt verbouwd. En vooral: waar alles biologisch is geteeld. We laten de natuur zijn werk doen. Wel zo gezond!

Daar op die boerderij kun je het hele jaar door één keer per week terecht voor groente, fruit en noten voor jou en je gezin. Net buiten de stad, dichtbij Bergen op Zoom. Een mooi uitje op de fiets, de fietstassen achterop.

Klinkt als een sprookje?
Te mooi om waar te zijn? Nou, nee. Die boerderij is er nu nog niet, maar komt er wel. Als we dat met z’n allen maar hard genoeg willen. Wij, een tiental Bergenaren, zijn dit voorjaar het initiatief “Burgerboerderij Brabantse Wal” gestart.

Help het waar te maken
Nu zoeken we mensen die willen meedoen. Die net als wij overtuigd zijn dat jij, je partner, je kinderen en je kleinkinderen gezond eten waard zijn. Maar dat je er wel iets voor moet doen. Zelf!

Wat is het idee?
Met zo’n tweehonderd deelnemers huren we samen een lap grond van zeven a acht hectare. Verkennende gesprekken met de grondeigenaren in de directe omgeving van de stad zijn al in gang gezet. De coöperatie, want dat is het straks, neemt een boer in dienst. Die zorgt samen met de leden dat alles groeit en bloeit. Helemaal biologisch. En dat kan!

Kijk  voor meer informatie op burgerboerderijbrabantsewal.nl 

Doe je mee? 

Bekijk ook andere Duurzame Doeners:

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap