De Eetbare Stad

 

De Eetbare Stad is een groep actieve inwoners die zich inzetten voor de bevordering van de biodiversiteit in de gemeente Bergen op Zoom. Ze zoeken de samenwerking met andere inwoners en organisaties om de leefomgeving aantrekkelijker te maken, door kleurrijk en smakelijk groen een plek te geven in de openbare ruimte en in tuinen. Met verschillende projecten zorgen ze voor meer bloeiende planten, bomen en struiken, voor zowel dieren als mensen. Het planten, beleven en eten uit de stadsnatuur zetten ze in als sociale verbinder tussen bewoners in de wijk.

Out of the box denken

De Eetbare Stad draagt bij aan bewustwording rondom klimaatveranderingen en natuureducatie om toekomstige generaties een bestendige buurt te bieden. Door out of the box te denken dagen zij de gemeente uit om een faciliterende rol hierin te spelen.

Project babyboom

Met het eerste project ‘BabyBoom’ kunnen alle kersverse ouders van iedere nieuwe burger in de gemeente Bergen op Zoom een appelboompje aanvragen. Heb je geen ruim balkon of tuin? Geen probleem! Maak dan gebruik van één van de BabyBoomgaarden op een paar plekken in Bergen op Zoom. Zodat jullie je appelboompje kunnen zien groeien, net zoals je kleintje.

Jouw babyboom aanvragen!

Ben je woonachtig in de gemeente Bergen op Zoom en heb je net een baby gekregen of ken je iemand? Vraag dan hier een babyboompje aan https://deeetbarestad.com/babyboom/  Je kunt hier ook terecht voor meer informatie, verzorgingstips en weetjes over fruitbomen. 

Bekijk ook andere Duurzame Doeners:

X
Share via
Copy link
Powered by Social Snap