Zonnepanelen op dak Saver

Wat doet Saver zelf aan duurzaamheid?

 Teveel om op te noemen! Hierbij een greep uit onze duurzame acties:

  • Op de hoofdlocatie aan de Stepvelden 8 in Roosendaal en het Grondstoffencentrum aan de Wortelsteeke in Oud Gastel liggen in totaal bijna 1.400 zonnepanelen op de daken. Deze zonnepanelen leveren jaarlijks bijna 45% van het totaal verbruikte elektra.
  • Verwarming en koeling van ons kantoorgebouw aan de Stepvelden vindt plaats met behulp van warmtewisselaars en warmtepompenDe gasgestookte CV ketels zijn verwijderd.
  • Niet alleen promoten we het afvalvrije kantoor, maar zelf hebben we ook onze locaties zo ingericht dat iedereen het afval gemakkelijk kan scheiden in her te gebruiken grondstoffen. Door ons afval te scheiden in GF(T)+E, papier, glas, plastic, drankenkartons en blik is de hoeveelheid restafval erg klein. Dit duurzame concept brengen we ook onder de aandacht bij bijvoorbeeld scholen en bedrijven.
  • Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van leveranciers uit de eigen regio. Daarbij letten wij erop dat deze leveranciers zelf ook duurzaam ondernemen. 
  • Voor leerlingen van het basisonderwijs in de Savergemeenten kan een dode- hoekuitleg worden aangevraagd. Onze medewerkers bezoeken de school met een van onze wagens en leggen aan de kinderen uit waar zij veilig kunnen fietsen of lopen in de buurt van een vrachtwagen.
  • Ook onze Grondstoffenbus bezoekt de basisscholen. We leggen spelenderwijs uit waarom het zo belangrijk is om afval goed te scheiden en vertellen leerlingen wat er weer van de ontstane grondstoffen gemaakt kan worden.
  • In de zomer van 2018 lanceerden wij de campagne Samen aan de Bak. Voor de inwoners van de vier gemeenten wordt in deze communicatiecampagne informatie gegeven om afval beter te scheiden.

Projecten van Saver:

Duurzame Doeners:

Dit project draagt bij aan:

      

X